Verwacht

Monkey King - Breaking the rules!

Deze productie is een internationale samenwerking tussen Nederland en China. Choreograaf Cunsong Xu, die het concept ontwikkelde en de Choreograaf LI van het Nanjing Acrobatic Troupe werken nauw samen aan de artistieke inhoud en regie.

Monkey King - Breaking the rules is een moderne jeugd dansvoorstelling over innerlijke groei en rebellie. Westerse abstracte dans door Taoïstische principes beïnvloedt, vormt te samen het het verhaal over de mythologische aap figuur Sun Wukong, bekend uit de Chinese klassieke literatuur en de 16de eeuwse roman De Reis Naar Het Westen, de inspiratie voor culturele crossover van een grenzeloze dans.

Groundbreakers danst, Modern, Break, Acrobatiek, Kung Fu. Het decor speelt een belangrijke rol in deze allesomvattende voorstelling.

The Traveller

Xu, Xiake was een Chinese reisschrijver en geograaf van de Ming-dynastie (1368–1644), vooral bekend om zijn beroemde geografische verhandeling, en bekend om zijn moed en nederigheid. Hij reisde meer dan 30 jaar door China en documenteerde zijn reizen uitgebreid. DIt is de inspiratie voor de dansvoorstelling de Traveller.

 

Bloedheet

In de voorstelling wordt gekeken naar het thema zelfreflectie en zal er interactie tussen de performers en het publiek plaatsvinden. Hoe toon je weerbaarheid?

Hoe zouden jongeren er tegenaan kijken als ze zich meer bewust zouden zijn van hun "ik" ontwikkeling. Vaak zijn Jongeren er onbewust hard mee bezig maar bewust veel minder.

Door samenwerkingen met scholen kan deze voorstelling een eigen productie van de school worden. Muziek en Design zijn onderdeel van de dans. Eveneens Les materiaal en workshops zijn beschikbaar.

Een experimenteel dansproject met heftige thematiek.

The Next Generation of ZuangZi. (TNGZ)

TNGZ zal daarom de verhalende en transformerende kracht van de ZhuangZi, als een leidinggevend principe de uiteenlopende makers in artistieke, spirituele en internationale zin met elkaar verbinden. De wijze, humoristische en nonconformistische taal wordt in de vorm van een hypermoderne, mediagenieke dansvoorstelling TNGZ springlevend. Groundbreakers met choreografie van Liu Qi, GuangDong Modern Dance Company.

© 2021  BIJ STICHTING GROUNDBREAKERS