Archief 

WE’LL MEET AGAIN

WE’LL MEET AGAIN door Dansgezelschap Groundbreakers uit Heiloo, een moderne dansvoorstelling Online.

Op 03 en 04 en 05 september 2020 is ons DIGITALE EVENEMENT “Live” Online op Facebook om 19:00 uur, duur 20 minuten.
Het op locatie optreden in Den Haag is in het Koorenhuis en Heiloo.
De voorstelling wordt live gestreamd via social media, doe je mee?
Kijk naar de voorstelling op jouw smart phone vanaf je eigen bank.

https://www.facebook.com/events/324797898891505/

 

Choreografie: Cunsong Xu
Muziek: Antonis Pratsinakis, Zheng Sun
Dansers: Gijs Hanegraaf, Maia Jadue, Tom Pham
Presentator: Rose Hendriks, Lili Dong

Zang: Xiaolan Ji
Productie: Rose Hendriks
Ondersteunende organisatie: China Cultural Center Dan Haag, Dutch Chinese Youth Federation, Holland Chinese Painting and Calligraphy Association.
Met dank aan: Hongmei Chen, Prins Bernhard Cultuurfonds Amsterdam, Gemeente Heiloo. HIER

Dragon's Child

Chinese Choreografie, najaar 2019 uitmondend in optreden Colours of the World Festival.

Voor de in China geboren danser en choreograaf Cunsong Xu is dans een universele taal, maar toch spelen ook voor hem issues als identiteit, je roots voelen en erkennen in een pluriforme samenleving als Nederland (en zo ook in Den Haag), zijn belangrijke uitgangspunten. Niet alleen zijn dit peilers van de WereldDansWerkPlaats, maar ook van de choreograaf. Jouw culturele identiteit kan voor een danser een heel nieuwe zeggingskracht krijgen, een zelfde beweging gedanst door iemand met Chinese Roots of Indiase kan omgezet in een verhaal een heel andere betekenis krijgen. Natuurlijk kijken we ook naar bruggen die gebouwd kunnen worden naar andere podia toe.

Een dans traject in samenwerking met WereldDans Werkplaats te Den Haag. HIER

A Surprising dream 

The Peony Pavilion met de dans/A Surprising dream. 

Een Moderne dansvoorstelling gecombineerd met het klassieke Chinese opera uitgevoerd door het Suzhou Kungqu Opera House.

The Peony Pavilion een gedetailleerde, zijdeachtige, gevoelige, erotische, droomachtige voorstelling die draait om dromen en het verlangen naar liefde. 

Een liefdesverhaal tussen Du Liniang en Liu Mengmei, het overwint alle moeilijkheden, het overstijgen van tijd en ruimte, leven en dood, om uiteindelijk tot in de eeuwigheid met elkaar verbonden te zijn. 

Groundbreakers danst Modern op het podium, de twee dansers  presenteren een samenspel met de Kungqu Oparettezangers.

De Nederlandse input qua muziek wordt vertolkt door een Cellist die met de muzikanten van het Opera gezelschap gezamenlijk op het podium gedurende de voorstelling muziek spelen.

De klassieke traditionele Chinese opera komt samen met Westerse Moderne dans.

Funding door o.a. : Fonds Podium Kunsten en China Cultural Centre in Den Haag. HIER

Crowman

In Crowman wordt het verhaal verteld van een man die in twee werelden leeft. Naast zijn mensenbestaan, leeft hij ook als kraai. Als kraai kan hij makkelijker aan eten komen, maar ook wordt hij intens verliefd op een kraaienvrouw. Hij leeft op die manier met twee vrouwen, en kan naar gelieven heen en weer. Het magische aspect van het verhaal bereikt zijn top wanneer de man met de kraaienvrouw een kind krijgt en dit meeneemt naar zijn kinderloze huwelijk in de gewone wereld. Na aanvankelijke euforie en het genot van “the best of both worlds”, wordt het heen en weer hem dan toch te veel. Wat kan de man kiezen om te doen? Handelt hij uit schuldgevoel of uit eigenliefde? Waar ligt zijn verantwoordelijkheid, ten opzichte van de twee vrouwen, het kind en ook ten opzichte van zichzelf?  

Behalve een magisch sprookje met parallelle liefdes en kraaimensen, is Kraaiman voor de choreograaf en Cunsong Xu (NL) en Xing Wang (CN,) een parabel over het zoeken naar geborgenheid en ‘sense of belonging’. In het materialistische China, dat er op seksueel gebied een heel andere moraal op  nahoudt dan Europa, zijn deze vragen net zo prangend als in Nederland.  HIER

© 2021  BIJ STICHTING GROUNDBREAKERS